Ion Iliescu exista. Cidul din PSD.

Posted by Andaa | Posted in guest | Posted on 30-01-2010

14

Un comentariu pe gustul meu. El apartine lui Andrei.
Sper sa ai. Stanga romaneasca nu are rabdare sa explodeze. Ca sa citez dintr-un desen animat divertis de acum cativa ani – Vanghelie (cred) catre Geoana (in postura de JL Picard): “Sefu’, de cand conduci tu naveta trage rau spre dreapta.”

Probabil stii cum s-au stabilit care partide sunt de stanga si care nu. O sa povestesc pt ceilalti care nu stiu. In Camera Lorzilor, Pralamentul britanic, unele partide stateau in stanga, celelalte in dreapta. In stanga partidele saracilor, in dreapta ale bogatilor. Cei din dreapta aveau multe afaceri si nebanuite tendinte de imbogatire ilicita. De aici si ideea cu “statu sa s eimplice cat mai putin in chestiunile economice”, trademark right wing.

Geoana nu a dat niciodata senzatia ca i-ar pasa de oameni. Iliescu da. Nici Nastase nu a excelat la capitolul de Omul Multimii, insa parca era mai credibil ca micutul presedinte.

Tara in care traim se scutura de praf dupa ce a fost fututa-n tzarana. Priveste mandra inainte si striga “nu sunt o curva!!!”. Stii cum in Bucuresti, in universitate, iti dai seama imediat care fete sunt de la tara si care nu? Asa si cu populatia romaniei. Oameni proveniti din fosta clasa muncitoreasca, oameni care fac o facultate doar de dragul de a o face pt ca mai apoi sa nu o foloseasca la nimic si nu numai, toti se emencipeaza brusc, cautand sa faca parte din elita intelectuala, sa se dezica de trecutul rusinos al strabunilor care au ridicat tara cu sudoarea lor (ca face dracu transfagarasan si metrou daca nu erau comunistii) si sa fie democrati si capitalisti. Pentru ca la noi daca esti de stanga esti comunist si daca esti de dreapta nu.

Iar prostia este, dupa cum o stim, molipsitoare. In momentul de fata este nevoie de un lider profund intelectual si deosebit de inteligent pentru stanga noastra. Un om care sa aiba curajul sa strige “e bine unde esti! E bine ca esti vanzator, sau instalator sau mecanic, pentru ca eu si toata tara avem nevoie de tine. Nu conteaza sa ai facultate, conteaza sa faci bine ceea ce faci. Iar noi, statul, vom avea grija de tine”.

Romania a uitat ce este aia clasa de mijloc si ar face bine sa o redescopere. Pentru ca o societate in care toata lumea isi doreste sa faca parte din elita nu poate este o societate ce sta pe marginea prapastiei, aka dictatura. In momentul in care esti invatat ce sa gandesti si nu cum sa gandesti te-ai cam ars.

Posted on: 30/Jan/2010 at 12:00

Comments (14)

…un comentariu cat se poate de lucid…vom invata oare vreodata ca politicul sa se raporteze la noi si nu invers?
..toata lumea vrea elita…sa i se dea vanzatorului,mecanicului ,instalatorului posibilitatea de a se exprima in arta meseriei lor,adica de lucru!

Nu e rau scris. Ctave observatii totusi:
1. “Oameni proveniti din fosta clasa muncitoreasca, oameni care fac o facultate doar de dragul de a o face pt ca mai apoi sa nu o foloseasca la nimic”. Nu e cazul sa pui semnul egal intre cele doua categorii. Daca nu l-ai pus, ok, dar asa se intelege.

2. Nu CHIAR din parlamentul englez vine treaba cu stanga-dreapta. E tot un parlament, numai ca ala francez.
http://en.wikipedia.org/wiki/Left-wing_politics

3. instaleaza-ti si tu un spellcheck

ps sper ca nu ma vei invita sa-ti ling diverse parti ale corpului dupa comentariul asta ( am vazut ca obisnuiesti sa faci asta cand cineva te critica). daca ai de gand s-o faci, te anunt ca declin invitatia de pe acum:)

pt alfi:
poate ca ar fi bine sa nu mai cerem/asteptam sa “ni se dea” de lucru, si sa incercam noi, medici, vanztori, ingineri, ce-om fi, sa fim cat mai competitivi, astfel incat sa ne asiguram cat mai multe sanse ca vom gasi de lucrur. asta,intr-adevar, ar fi un mare pas inainte.

“Geoana nu a dat niciodata senzatia ca i-ar pasa de oameni. Iliescu da.” te rog , revino-ti din visare. de care oameni si cand i-a pasatluy iliescu? cand existau oamnei cu de 100 de mii in 2004? sau cand femeile erau nevoite sa se intoarca musai la munca dupa 2-3 luni de concediu de maternitate, pt ca nu puteau trai din 8 milioane pe luna ( sau 6 jumatate, nu mai stiu)?

Du-te de unde ai venit,starpitura!

ptr Mashenka,sa stii ca se vede ca nu prea ai umblat cu CV-ul in mana si sa cauti de lucru..sa stii ca chestia cu “sa fim mai competitivi si sa ne cautam singuri “este doar o vorba goala ,fara nici o valoare in viata…statul ar fi cel care ar crea premisele marilor angajatori sa creeze un debuseu prin derularea unor proiecte la nivel national…vorbe….vorbe….vorbe.

Alfi, da-mi voie sa te contrazic. Stiu foarte, foarte bine ce inseamna sa trimiti CV-uri etc, sa mergi la interviuri; tocmai de aceea imi permit sa vorbesc. ( nu folosesc expresia ta, “a umbla cu CV-ul in mana” mi se pare un prea …melodramatica, cumva). Nu mai e cazul acum, avand o cariera freelance care-mi permite sa-mi aleg eu proiectele ( sunt traducator si interpret de conferinta). Dar de lucrat, am lucrat la stat, in multinationale, in mici intreprinderi samd. Si nu mi-a batut nimeni la usa sa ma cheme la munca. Am trimis, cv, am mers la interviu, ca tot omul.

Dar si atunci, cand si acum, stiu ca depindea foarte mult de mine sa-mi fie bine, de la gasirea jobului (clientului) respectiv pana la mentinerea lui, de la indeplinirea criteriilor de baza pentru a ma potrivi cu acel job/proiect, pana la perfectionarea mea continua.
Da, viata e grea, mai usoara ca in multe alte locuri, si mai grea decat in alte tari. Dar din cati oameni multumiti de viata lor cunosc (si cunosc destui), pot sa-ti spun ca NICI unul nu a pierdut vremea sperand sa i se dea ceva. ( de catre stat samd)

Mashenka…pentru a fi sau a ramane in spiritul acestui blog eu n-o sa te pun sa-mi lingi diverse parti ale corpului…(daca ma scoti din sarite o s-o fac) iar daca vrei sa discutam cum e cu cv-ul in mana si cu munca in provinciesa gasim alta cale ,nu aici .alfons_sava

ps cine e andrei?

@ mashenka

1. nu puneam = intre categorii.

2. Textul a fost postat ca un comentariu in graba, de aici si greselile. Daca voi mai posta te poti astepta si la diacritice.

3. Poti sa fii cat de competitiv vrei, degeaba daca nu ai o piata pe care sa intrii. Plus ca ai ratat punctul de vedere total.

4. About iliescu si 100 de mii. Nu comentez. Este usor sa cauti statistici privitoare la venitul minim, mediu, PIB etc. si sa faci o comparatie intre 2000 si 2004.

@ Alfi: Eu sunt Andrei. Un vizitator al blogului de ceva vreme si…. cam atat. Se poate sa mai postez pe viitor.

salut ,Andrei,mai posteaza ca postezi bine si cu picioarele pe pamant!

@ andrei. al cui punct de vedere l-am ratat?

Bravo, Andrei! Chiar este un comentariu pertinent si puternic. Andaa, ai facut un gest generos. Mai rar asa ceva intre bloggeri sau cel putin asta am inteles eu in putinul timp de cand sunt si eu blogger.

See you

Bun comentariul. Oricum facultatea in RO e facem de amorul artei. In tara nu foloseste la nimic – nu sunt locuri de munca, iar in afara, din cauza diplomelor eliberate pe banda rulanta, nu are nicio valoare.

Si sa acceptam noi, ca natie, ca utilitatea noastra sociala sta in valoarea muncii pe care o prestam inseamna a ne accepta inutilitatea sociala a majoritatii.

De asta ne ascundem in spatele impresiilor de eruditi, care insa au handicapul unei istorii mai putin generoase. Nu este adevarat. Suntem unde suntem pentru ca suntem asa cum suntem.

Write a comment

Powered by Technorati RSS Feed Google PageRank Checking tool

View My Stats