Traian Basescu independent?

Posted by Andaa | Posted in politica | Posted on 24-06-2009

14

Motto: @andaa79 Se întâmplă lucruri greu de explicat mai nou prin zona portocalie. Dacă Băsescu ar merge independent…?

( Twitter cu Iulian Comanescu)

Ultimele scandaluri din tabara portocalie pot prefigura o mare surpriza in aceasta campanie prezidentiala. Daca la alegerile trecute victimizarea lui Stolojan si crearea unui personaj providential in persoana lui Basescu au cantarit decisiv in castigarea prezidentialelor de catre candidatul D.A., aceste alegeri ar trebui sa se desfasoare urmand aceaiasi reteta.

Dar cum nu mai exista un draga Stolo care sa se retraga la comanda nervilor aceasta surpriza trebuie atent pusa la punct. Putem vorbi de un scenariu posibil castigator pentru Traian Basescu.

1.PDL este intr-o criza de imagine fara precedent. Scandalul Monica Iacob Ridzi a tinut prima pagina a tuturor ziarelor, inclusiv a celor de sport. Toate trusturile de presa au relatat acest eveniment iar ponderea atacurilor a fost mai mare pe Realitatea TV si nu numai pe Antena3 principalul canal anti-Basescu. Acest scandal are directa legatura cu EBA in favoare careia s-a organizat mega-petrecerea din ziua de 2 mai. Cealalta gratie a lui Basescu, Elena Udrea, este acuzata ca a alocat 100 000 000 euro pentru constructia unei telegondole in orasul Petrosani acolo unde este primar sotul Monicai Ridzi.
2.EBA a lansat un atac dur la adresa Andreei Vaas consiliera a primului ministru si fosta consiliera ( si nu numai) a lui Theodor Stolojan. Acest lucru reprezinta un prim atacat al lui Basescu la adresa “bunului sau prieten”.
3.Traian Basescu a inceput deja atacul voalat la adresa guvernului Boc. Atat din surse foarte bine informate din presa dar si din surse de la Cotroceni, Traian Basescu urmeaza sa semneze zilele acestea decretul de suspendare al ministrului Tineretului si Sportului. Asta in conditiile in care Monica Ridzi este prietena apropiata atat a Ebei dar si a Elenei Basescu.

Toate aceste lucruri conduc la o posibila miscare politica a imprevizibilului Traian Basescu. Acesta poate anunta ca va candida independent. O miscare care poate fi fatala celorlalti candidati.

1.Traian Basescu ca si candidat independent poate mobiliza electoratul care nu a votat si care este scarbit de clasa politica. Traian Basescu devine iar un presedinte jucator care astfel se detaseaza de jocurile politice, iesirea din criza economica si bunastarea poporului roman fiind singurele sale preocupari.
2.O candidatura ca independent a lui Traian Basescu va anula definitiv varianta Sorin Oprescu care din pacate se afla intr-un con de umbra chiar daca tocmai prin “independenta sa” se bucura de un mare capital de incredere din partea electoratului.
3.Traian Basescu a studiat aceasta strategie electorala la alegerile Europarlamentare. EBA a candidat independent si a castigat atat prin mobilizarea masinii de partid a PDL dar si prin “emotia” provocata electoratului. “Succesurile” Ebei au fost garantate.

Traian Basescu are mult mai multe sanse ca independent decat ca membru al PDL. In cazul unei candidaturi independente, toate strategiile de campanie ale competitorilor care se bazeaza pe un atac la adresa guvernului si implicit al lui Basescu, se vor dovedi a fi gresite. Se anunta o campanie interesanta!

Ce parere au : Victor Ciutacu, IT Morar, Cristian Patrasconiu, Adrian Nastase, Dan Andronic, Cristian Sutu, Mos Califar, Cristian Preda, Zoso si cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista Ion Iliescu

.

Comments (14)

Anda, am votat cu Basescu in 2004. Acum regret, am doar un singur motiv, nu il expun aici. Sau poate il expun. E vorba de alianta cu PSD. Acum, in 2009, nu am sa il mai votez. Nu mai cred in nimic din ceea ce face si ce spune. C’est ca…

Eu zic ca mai iese matelotu’ o data. El este Putin al Romaniei.

Nea Traian e de-al nostru, din popor!

cam greu de crezut ca matelotu o sa lase deoparte toata logistica de partid…gandeste-te ca PDL ar tb sa vina cu un candidat propriu. Care ar fi idiot sa isi compromita cariera intr-o disputa directa cu Traian? Plus ca le va fi greu sa convinga electoratul cu independenta asta, lumea e obisnuita ca el lider bahico sa fie portocaliu..nu prea e timp pentru o noua reinventare media si de marketing politic.

http://ionutiancu.blogspot.com – petitie pentru ca Mircea Badea sa pastreze In Gura Presei

Cel mai mishteaux suna Base independent, PD-L fara candidat si, impins de soarta, nevoit sa-l sustina :)

Base independent ca si EBA … si mai vor sa iasa lumea la vot =)). Cu cine sa votezi, mai bine mananci seminte, decat sa-ti para rau ca ai votat un hot mai bine sa fure cine apuca. Eventual ca tot e criza, ar trebui anulate alegerile si sa se dea cu banu.

Omu’ si-a aranjat fetele… si contu’… C.E. are nevoie de dovezi privind eradicarea coruptiei… le va avea… nu prea vor ei da’ Ridzi va fi prima… urmeaza Videanu et co… nevasta o iesit din afaceri deci toate lumile e la adapost…de rest… se ocupa nea Boc…

buna andaa,

unde ai web-hosting?

vreau sa-mi fac si eu un site si nu stiu unde sa fac web-hosting

pe net:)))

[...] mai fals. Asa cum spuneam si aici, Traian Basescu isi pregateste anuntarea candidaturii ca independent (potrivit surselor, exista si [...]

[...] Cum a ajuns Andaa la concluzia asta aflati din Traian Basescu independent? [...]

Au trecut 20 de ani de istorie calcata in picioare de aparatul fesenisto-securist al lui Ion Iliescu tranzitat prin Emil Constantiescu si recuperat cu lacrimi in ochi de Traian Basescu care declara la inaugurarea guvernului FSN 2008 (P.D.-L.-P.S.D.): “Mi-am vazut visul implinit”. Dupa doar cateva luni, se declara la Paris, dezamagit de propriul guvern. Astazi asistam la indobitocirea sistematica a unei tari in care prostitutia a fost ridicata la rang de politica de stat. Proxenetul natiunii, Traian Basescu si trupa de amazoane cu care ne delecteaza ecranele televizoarelor de dimineata pina seara, Udrea, Eba , Anastase sau fosta dansatoare (la bara), Monica Jacob Rizzi. De aici provine derapajul permanent al Romaniei prin mimarea DEMOCRATIEI si promovarea NONVALORILOR.

NONY esti tare imi placi te-ai exprimat la subiect , de s-ar gasii un om la fel de tare sa ia putinel arhiva national tv la purecat atunci sa va tineti bine , sa vedeti ce se intimpla cu adevarat in romania

sa lasam si pe altiii sa dovedeasca ca pot conduce tara cu onoare , Basescu nu a facut nimic in 5 ani, La Brasov Votam Mircea Geoana!

Mă bucur-obor. cei faceţi campanie cumva? Ca să ştiu ce muniţie-mi pun data vrtioaie ce2nd intru.Toată tevatura asta generează potenţial electoral, ce een mod sigur va fi fructificat eentr-un fel sau eentr-altul. Cel mai deştept ar fi ca, la a o strigare oarecare (să zicem un discurs de-al lui Antonescu sau Geoană, că am eenţeles că Radu Duda e condamnat la singurătate pentru bine lichelelor) să strecuraţi informaţii de-astea. cen faţa manipulării nu vii cu civilizaţie, ci cu manipulare. Credeţi-mă manipularea merge foarte departe, pe2nă la a distruge personalităţi care eventual ar aduce beneficii adversarilor PD-L, cazuri care nu se prea văd, şi astea se fac een timp ce eeţi ocupi timpul cu ce a zis sau nu Băsescu. Odată ce aduci argumente că nu e bun, nu mai are sens să preiei din presă toată intoxicaţia – de aia-i zice intoxicaţie pentru că-ţi face ţie rău. Trebuie să eei dau dreptate domnului Bogdan Teodorescu, fa felul een care ducem acum campania eempotriva lui Băsescu nu există şanse de izbe2ndă, şi nu pentru că ar fi Băsescu foatre bun, sau geniu politic, cum s-a inoculat deseori, sau pentru că e invincibil cum repetă aparatul lui de campanie (aka pupincurişti) – nu e invincibil doar că noi nu reuşim să-i dejucăm planurile. Munca asta nu ar trebui făcută de PNL, cu tot respectul, pentru că astfel mesajul se diluează şi eeşi pierde valoarea şi sensul (a se vedea ce2tă populaţie mai e atrasă de sintagma “reforma clasei politice” odată ce ea a fost acaparată de politic). A se lua ca sfat nu ca reproş ce am scris mai sus.

Write a comment

Powered by Technorati RSS Feed Google PageRank Checking tool

View My Stats