Buna Vestire

Posted by | Posted in Uncategorized | Posted on 25-03-2007

14

A plouat zilele astea. Ploaia ma enerveaza la culme. Imi creaza o stare de stres. Melancolie sau un reumatism poliarticular al sufletului. Ploua in jeturi. Ma gandesc ca si Dumnezeu face pipi.
Bunica prietenei mele e credincioasa sadea. Face parte din cei 80 la suta din romani care au incredere in Biserica si care isi iau stirile urbei direct din Casa Domnului. Lisandra, pentru ca asa o cheama locuieste intr-un sat uiat de timp si de lume. Un sat plin de stevie. Verde ca o buriana. Am ajuns dimineata. Clopotele bat si timpanul meu este pragul dezintegrarii. Biserica seamana mai mult cu o casa memoriala. In curtea ei stevie mica si mare si bineinteles mijlocie. Preotul un pustan imberb cam stramba din nas cand imi vede tinuta. O baba imi imprumuta baticul. Am o ciudata senzatie de habotnica cu anatema pe frunte. Ingenunchez la citirea Evangheliei si privesc tamp ploaia ejaculata pe geamul din stanga altarului. Pustulache isi incepe predica vorbind despre post. Mancati stevie schimba sangele si gastronomia se reduce la fotosinteza burienii din curtea Bisericii. Privesc in jur si colegele mele in ale simtirii divine rumega-n sec. A sa nu uit. Fara impreunari. Menopauza glaotei suspina usarata. Lisandra priveste spre mine. Asa a invidie. Slujba se incheie. Am aflat ca fata lui Isaila e la produs in Italia. Acolo nu se tine post. Stevia e un fel de broccoli. Iesim din biserica. Prietena mea scoate din poseta Doca doua pungi cu emblema Metro. Rupem stevia frunza cu frunza.
Lisandra se amuza de stangacia dexteritatii mele. Stau prin ploaie adunand burieni pentru a posti si a-mi schimba sangele. O baba despre care am aflat ca in tinerete fusese Magdalena femeilor cucernice imi spune ca dupa ploaie stevia e taman buna de cules. Dragaveiul nu mai are praf. Pe baba o cheama Vesela. Asta nu stiu de ce. Cainele ei tocmai si-a marcat teritoriul. S-a mictionat pe un buchet mare de stevie. Lumea il goneste. Curcubeul apare pe cer. Toti se inchina. E semn de la Dumnezeu.
Stevia e taman bine de cules dupa ploaie. Si Dumnezeu face pipi, nu-i asa….

Comments (14)

cool. ca-n bancul cu tiganul si prunele. “asta e pisata, asta nu e.”
oricum atmosfera rurala se simte. pacat ca nu ai spatiu sau timp mai mult pentru a insista pe anumite nuante.

Ba Andaa aaa aaa eu am impresia ca tu esti o persoana foarte religioasa!

De aceea da-mi voie sa-ti citez putin vorbele unui crestin practicant ca sa mai inveti si tu ceva. Numele lui e Gigi si el predica ceva de genu:

“Baga-mi-as pula in familia voastra sa-mi bag… de zdrente. Futu-va neamu in gura sa va fut. Sugi pula baga-ti-ai pula in ma-ta sa ti-o bag tu si cu Dan Voiculescu in frunte, da ? baga-mi-as pula in familia voastra! futu-va in gura de zdrente si de hoti!”

Reproducerea ,,razboinica” o gasesti aici http://www.gsp.ro/files/public/video/becaly.mp3 Eu am luat aceasta cugetare luminoasa a Noului Crez de la http://www.malaxor.blogspot.com Traiasca licarul. Plus o idee…exista agentii imobiliare pe Soare? Uite o idee pentru Jiji sa cumpere terenuri pe Soare…

Bai Andaa aaa aaa, am o intrebare pt tine. Pot sa ti-o pun ?
In alta ordine de idei,
tu, ca o femeie in toata puterea cuvantului ce esti, simti ceva deosebit cand il auzi pe Gigi tunand impotriva dusmanilor tarii. simti cumva furnicaturi deosebite in pizdulice ? adica, cand auzi vocea aia puternica de barbat adevarat, nu te uzi toata brusc ?
scuza-ma daca sunt un porc, dar eram curios!

pentru a nu transforma blogul in chat andaa_blog YM

Becali este cel mai mare pericol al Romaniei. Nu atat prin prostie, incultura, aroganta cat prin faptul ca unii viseaza sa fie ca el. Atentie. Nu am spus ca se regasesc in el pentru ca Pipera e adjudecata. Altii se viseaza ca el. Atat ca limbaj si gestica dar si ca ..fredonare daca vrei. Gigi este o manea. Ascultata si mai grav cantata. Refrenul e in toate gurile…..

eu simt doar mila….fata de altii….

andaa, de doi-trei ani incoa’ repet ca becali e cel mai mare pericol pentru romania si romani!! mila?? de loc!

ce misto e cand o dai pe poezie si nu te scremi sa faci politica. la mai mare!

“Lisandra se amuza de stangacia dexteritatii mele.” —- hmmmmm stii cum e faza aia din eminescu – cu cuvintele frumoase care din coada au sa sune? fraza selectata de mine nu are sens…in limba romana si te las pe tine sa descoperi ce cuvinte nu se potrivesc. Mai ai varianta, curajoasa e drept, de a spune ca intentionat ai scris dar….e prea putin plauzibila…

sa ma sugeti!

haha, u rule.

ps. andaa, ai fost la spovedit? :-)

hahahaa. Tare asta ultimul. Eram asa concentrat cand citeam, ca nici nu mai vedeam ce dau aia la televizor, mi-a placut foarte tare. Iar dupa ce am terminat de citit, m-am uitat la tv si era o inmormantare in biserica, iar acum nu ma mai pot sa ma opresc din ras.

Superba insemnare! Ai umor , draga mea, si nici un pic de falsitate!
Pot sa utilizez cele “lasate” de tine in comentariul cu nr. 5…intru comunicare din uneori in uneori?

Hm… all in all I’m agree with you, but your readership… what are they gonna say about it?

Trist, trist, foarte trist.

Write a comment

Powered by Technorati RSS Feed Google PageRank Checking tool

View My Stats