Exorcismul virtual

Posted by | Posted in Uncategorized | Posted on 20-01-2007

52

‘’Desi nu-mi place sa raspund provocarilor , de data asta o fac. De dragul explicatiilor. Sunt de acord in mare masura cu ce spui referitor la stiri, crime, politicul desantat samd. Nu sunt de acord ca manjesti imaginea Bisericii in scrierile tale. Uneori esti cursiva, alteori ba. Te repeti, stereotipic si obositor.
Sa definesc normalitatea??? Nu e cazul sa vin cu Dexul aici, doar pentru a da satisfactie cererii tale. Pe scurt, normalitatea e definita de un comportament sau limbaj adecvat, care sa nu aduca atingere vecinului sau aproapelui tau. Traieste, fa ce vrei, atata timp cat nu deranjezi…asta e normalul in viziunea mea.
Cat despre scrierile tale, pot spune orice, numai ca s-ar incadra unui tipar normal nu. Jignesti tot ce e mai frumos si mai sfant. Relatiile umane, dragostea, prietenia, spiritualitatea, Biserica ca organizatie, credinta in sine. Si ce e mai grav, sunt destui care te apreciaza.
Nu fac pe lupul moralist…dar Anda, esti un pericol pentru tot ce inseamna demnitate intr-un om.
Daca sunt unii care vad arta, sau literatura de avangarda in debuseele tale obscene, le plang de mila.
Sper sa nu fi fost “prolix” in acest comm.
La buna citire!’’

Acest comentariu apartine lui Gabriel. Mi-am permis sa-i raspund. Tonalitatea de arhanghel m-a obligat la penitenta…

Biserica s-a lepadat de Christos atunci cand a pornit razboaie in numele lui. Masochismul de la Tanacu a transformat crucea facuta in secolul XXI in obiect de tortura medievala. Ave Maria s-a transformat in mars funebru. Sfanta impartasanie in sange nevinovat. Duhul sfant este un ucigas. Taina spovedaniei a devenit un interogatoriu sinistru.
Decenta si pauperizare ascetica se contorizeaza in manastiri de 3, 4 sau 5 stele. Popii propovaduiesc evanghelia in masini luxoase. Crede si nu cerceta este noua constitutie. Dumnezeu e confiscat de o mana de nemernici. Mai repede intra in Imparatia lui Dumnezeu traficul de influenta facut de Arhiepiscopul Tomisului decat bietul Vladut ucis in conditii misterioase langa manastirea Cocosu.
Dumnezeu este viu. Se afla in fiecare din noi. E partea apostolica a propriei noastre fericiri. Este un orgasm.
Daca Dumnezeu ar stii sa citeasca atunci acest blog i-ar fi Biblia Play Boy.
Ce te face sa crezi ca sunt apriori o proscrisa. ? De ce ai impresia ca as trebui exorcizata on line ?
Libertatea credintei in scris si in viata, trebuie sa fie mai presus decat un pahar de apa statuta numita aghiasma.
Cotidianul meu nu jigneste. Este trait in cel mai pur spirit crestin. Iubirea fata de aproape dusa instictiv spre inceputurile sale. Fututul sau cristelnita vietii. Orgasmul sau cand Dumnezeu ne zambeste.
Arta sau literatura trebuie sa fie candva vii.
Eu inca traiesc. Si Dumnezeu ma priveste futandu-ma printre El si Creatia Sa morala, si sfanta si demna si celesta si telurica si cum mama dracului o fi.
Privirea celorlalti ucide. Dumnezeu e un biet voyeurist.

Comments (52)

Hello webmaster…Thanks for the nice read, keep up the interesting posts..what a nice Tuesday

Write a comment

Powered by Technorati RSS Feed Google PageRank Checking tool

View My Stats